fbpx
News

Optimér hjernen fra sofaen

Ligger julemaden og de søde sager stadig tungt i kroppen efter juleaften? Egentlig burde du sikkert løbe en god, lang tur for at sætte gang i forbrændingen og få lidt ilt til hjernecellerne … men det er jo ferie!

Frygt ej! Min lidt forsinkede julegave til dig kommer i form af en metode til at træne kroppens største muskel; hjernen – og dét uden at du skal så meget som rokke dig fra lænestolen eller sofaen. Overrasket? Bare rolig, der er naturligvis en bagside ved medaljen…

Det eneste du skal bruge, er din smartphone. Om du er til iPhone eller Android betyder ikke noget.

Jeg har nemlig fundet tre små apps, som alle har den ene ting tilfælles, at de fungerer helt eminent til at træne din hjerne og reaktionsevne. Og så er de tilfældigvis også ret underholdende. Det behøver nemlig ikke være kedeligt at træne hjernen!

Forskere har for længst konstateret at computerspil har tendens til at træne hjernens kognitive funktioner – altså hukommelse, koordinationsevnen, reaktionsevner osv. Du behøver hverken være sej til Counter-Strike eller DOTA 2 for at udvikle hjernen – disse tre apps kan altså klares fra sofaen, bussen eller i middagspausen, bare du har din smartphone ved hånden.

Peak – Brain Training

Peak består af mere end 40 små mini-spil, der hver udvikler en funktion i din hjerne. For eksempel “True Color”, der sætter hjernen på prøve, når man får præsenteret to kort; på det øverste står navnet på en farve, for eksempel “Blå”. På det nederste står navnet på en anden farve … og nu kommer den tricky del … men skrevet med en anden farve. Nu gælder det om at se om ordets farve passer med den farve som er skrevet ovenfor. Det lyder sikkert let, men hjernen har det svært med at gennemskue at ordet “rød” kan stå med blå farve!

Peak - Brain Training
Hvilken farve har bogstaverne i det nederste hvide felt? Gult? Det kan godt være svært at få hjernen til at afkode rigtigt.

Peak består af op til seks forskellige træningstyper (de sidste koster penge), blandt andet hukommelse, problemløsning, mental smidighed og koordination. Det er fin underholdning i 5-10 minutter som erstatning for bare at tjekke Facebook endnu en gang. App’en er oversat til dansk og har gode guides til at komme i gang med de forskellige spil.

Hent Peak gratis her: iOS / Android

Stack

Et helt reelt spil, som både er herligt tidsfordriv og træner din øje-hånd-koordinationsevne. Stack er ufatteligt simpelt; det gælder om at bygge det højeste tårn ud af uendelige byggeklodser. Du skal bare trykke på skærmen når klodsen skal placeres.

Der er bare lige den udfordring, at klodserne kører fra side til side når du skal placere dem. Og rammer du ikke helt præcist oveni den forrige klods, bliver den del af klodsen som rager ud over de andre, skåret af.

På den måde ender du – nogle gange alt for hurtigt – med at skulle placere nogle ret små klodser ovenpå hinanden, og det stiller krav til reaktionsevnen. Det er også ret sjovt at udfordre hinanden med hen over sofabordet eller andre steder.

Stack

Hent Stack gratis her: iOS / Android 

Piano Tiles 2

Har du prøvet Guitar Hero, hvor man med en plastikguitar skal ramme de rigtige “noder” på det rigtige tidspunkt for at spille et stykke musik og vinde en masse point? Super fint spil – og der findes en alternativ udgave til smartphones.

Som navnet antyder, giver Piano Tiles 2 dig muligheden for at spille et utal af klassiske og mere moderne numre på “klaver”. Her kommer tangenterne nærmest springende imod dig i et stigende tempo, og du skal sørge for at ramme dem alle i den rigtige rækkefølge.

Piano Tiles 2

Det virker måske umiddelbart en lille smule kedeligt, men giv det et skud. Du scorer point alt efter hvor langt du når, og der går hurtigt konkurrence i den.

Tip: Det fungerer allerbedst hvis du har hørebøffer på når du spiller. Så forstyrrer du nemlig ikke din høresans med alt for mange andre indtryk…

Hent Piano Tiles 2 gratis her: iOS / Android