fbpx
coaching

Fuldt fokus med RAR-metoden

Måske kender du det – du er midt i en træning eller måske endda i konkurrence, og pludselig dukker der en tanke op som forstyrrer dit fokus.

Det er ikke så mærkeligt, for vi tænker trods alt mere end 60.000 tanker i døgnet, og netop når vi presser os selv – fysisk eller mentalt – er hjernen for alvor i omdrejninger.

Det er bare ikke altid at de tanker, som dukker op, bidrager med noget godt til det, du egentlig er i gang med. Hvis du er i en konkurrencesituation er der sjældent plads til at hjernen lige skal bruge kræfter på at være irriteret over en dårlig nedbremsning eller en elendig tæmning af bolden – eller hvad det nu kunne være!

Hjernen er ligeglad. Den tordner bare derudaf med tanker – og det er op til dig at tage kontrol over dem, så du kan fokusere på det vigtige i øjeblikket.

RAR-metoden er simpel og kan rent faktisk praktiseres når tankerne opstår, så du får fokus og overskuddet tilbage. Den består af tre trin og kan gentages lige så mange gange som du har behov for det:

Registrér – læg mærke til hvilken tanke eller følelse, som er dukket op. Hvad gør den ved dig? Registrér tanken eller følelsen uden at forholde dig yderligere til den.

Acceptér – træk vejret dybt, helt ned i maven. Acceptér at tanken eller følelsen er der. Det kan godt være svært, men anerkend dens tilstedeværelse.

Refokusér – Ret nu din bevidsthed tilbage på opgaven og hvad din plan er. Hvordan vil du gribe den an? Hvilket humør vil du være i?

Download PDF’en med RAR-metoden her