fbpx
News

Også på to hjul

[headline style=”heading-line” subtitle=”Subtitle text”]Mads Hess Jensen vil til tops som speedwaykører[/headline]

17-årige Mads Hess Jensen drømmer om at nå til tops som speedwaykører. Efter flere gode sæsoner mødte han Tommy Schröter ved en tilfældighed, og sammen har de fået endnu mere fart og stabilitet i den unge kører. Når Mads Hess Jensen sætter sig på sin 80cc speedwaycykel i Glumsø, er det med ét mål: At blive lige så hurtig som Nicki Pedersen og forbilledet Greg Hancock. Teenageren var også godt på vej med en 16. plads ved sidste års verdensmesterskab. Alligevel havde Mads en fornemmelse af at der var et stort potentiale i ham selv, og da han mødte Tommy Schröter blev fornemmelsen bekræftet.

“Da jeg mødte Tommy på en motorsportsmesse, så jeg ved et tilfælde at han havde med motorsportscoaching at gøre”, fortæller Mads. “Vi klikkede med det samme, og jeg kunne mærke at der var meget at tage fat på i min tankegang og mentalitet.”

Mads søgte mest af alt stabilitet fordelt på hele sæsonen, hvor de seneste år har budt på meget svingende resultater. Sammen med Tommy Schröter har Mads nu arbejdet målrettet på at blive mere konstant i sine præstationer.

“Vi har arbejdet meget, både med min selvtillid, systematisering af hvad jeg foretager mig, og ikke mindst kost, søvn og motion, som er de tre vigtigste ting hvis man ønsker at få succes. Der er så mange ting som skal spille sammen, og det kan godt være lidt af et puslespil.”

Efter hvert heat sætter Mads sig og vurderer sine præstationer på et skema, som er blevet udarbejdet til ham. På den måde ved han hele tiden hvad der er gået godt og skidt – og endnu vigtigere; hvorfor det er gået som det er.

“Arbejdet har virkelig givet pote. Jeg har kørt seks individuelle løb, og jeg har været på podiet ved fem af dem. Det er første gang, jeg har følt mig så godt med ved sæsonstart, og min pointscore er allerede markant mere stabil.”

“Når Tommy er med til løb, giver hans tilstedeværelse utroligt meget ro. Presset på mine skuldre mindskes lidt, for han hjælper mig til at fokusere på de vigtige ting, så jeg er klar til at yde mit bedste på banen.”

Mads har ikke fortrudt at han ofrede sine konfirmationspenge på at få professionel rådgivning til sin karriere:

“Alle kan jo købe en hurtig motor, men hvis ikke man kan udnytte dens kræfter, er pengene jo spildt. For mig har det givet meget bedre resultater at investere i mentaltræning frem for i nye og bedre stumper. Det tror jeg at mange kunne tage ved lære af!”

I weekenden kvalificerede Mads sig til DM-finalen med en flot andenplads. Vi ønsker Mads held og lykke ved finalen!

Besøg Mads’ hjemmeside her: www.mads-racing.com