fbpx
News

Min første sponsor var Varde Bank

Dengang for lang tid siden, da jeg selv var en ung og håbefuld gokartkører, var det heller ikke billigt at dyrke motorsport. Heldigvis for min bror og jeg, kunne min far, som var bilforhandler og selv ret så aktiv racerkører, også skrabe penge sammen til at vi kunne komme ud at køre løb.

På et tidspunkt, da vi var omkring 13-14 år, besluttede han sig alligevel for at vi skulle have lov til selv at arbejde lidt for sagen. En torsdag eftermiddag blev der derfor serveret kaffe og mors allerbedste hjemmebag for to høje herrer fra banken.

Der i stuen sad vi så, byens hurtige tvillingebrødre, og gjorde rede for hvad sådan et par knægte dog skulle have penge til – og hvad vi ville give til gengæld. Noget af en oplevelse for os på det tidspunkt!

Det endte med at vi fik et par tusinde kroner til gengæld for at udstille vores gokarts i den lokale filial i en uges tid. Et par eftermiddage skulle vi endda selv stå og præsentere os og vores store ambitioner. At få en ny sponsor allerede i første forsøg burde have motiveret os til at fortsætte, men i virkeligheden mistede vi hurtigt interessen. Hvorfor?

Jo, altså; Far betalte jo stadigvæk differencen mellem hvad vi kunne finde og hvad der reelt var brug for. Så hvorfor skulle vi bruge tid på det, når vi i stedet for kunne skrue og polere på vores gokarts?

Vores far gjorde det selvfølgelig i bedste mening, for det er også svært at finde tid til at skulle hjælpe sine børn på vej med sådan et ambitiøst projekt, når man selv har en travl forretning. Det er han næppe den eneste “gokart-far”, som har oplevet gennem tiden.

En del år senere – et stykke tid efter at jeg havde indset at hverken talent eller fars pengepung rakte til Formel 1 – besluttede jeg mig for at jeg ville deltage i DTC-serien. Og jeg ville det. Virkelig. Men jeg havde ingen penge – og nu var jeg for voksen og ansvarlig til at lade min far betale for gildet.

I den sæson kørte jeg både en fuld sæson i Citroën Saxo Cup og en halv sæson i DTC.

Hvad jeg gjorde?

Jeg brugte min drøm som motivation til at arbejde hårdt og målrettet på at skabe de rette muligheder. Jeg er ikke den store sælger eller marketing-guru, men jeg havde et mål som betød alt for mig. Og hvor der er vilje er der vej. Hvis man bare leder de rigtige steder.

På SponsorCamp kommer du til at høre meget mere om hvorfor salgstalentet ikke er det vigtigste, hvis bare du virkelig vil opnå dine mål. Det fortæller jeg om, når Claus Elgaard har fortalt mere om hvordan du gør dig lækker for medierne, og Jan Jespersen har givet dig helt konkrete tips og råd til hvordan du finder sponsorer.

Se mere på https://tommyschroter.dk/shop/sponsorcamp-2016/