Din 2018-sæson starter NU!

Tommy Schröter - Motorsport CoachNewsDin 2018-sæson starter NU!

Din 2018-sæson starter NU!

Den er god nok; allerede inden den nuværende sæson er slut skal du allerede nu til at forberede den næste. I hvert fald hvis du vil give dig selv den bedst tænkelige start på sæsonen.

I min aktive karriere var det altid vigtigt for mig at være godt forberedt, og det betød også at jeg brugte utroligt meget tid på at evaluere, vurdere og analysere mine egne præstationer. Både efter træninger og løb, og i stor grad også når sæsonen nærmede sig sin afslutning.

Hvilke områder har du haft succes med i denne sæson? Har du været urørlig i kvalifikationerne, eller måske har du været god til at passe på dækkene i løbene? De positive ting skal du holde fast i og tage med ind i den nye sæson.

Den svære del er at sætte fingeren på hvad der ikke er gået så godt – og ikke mindst hvorfor det ikke er gået godt. For det er her, dit potentiale gemmer sig. Når du får has på udfordringerne står du stærkere. Og det er altså her du skal sætte ind i løbet af efteråret og vinteren.

Tommy Schröter vandt Danmarksmesterskabet i Formel Ford i både 1996 og 1997.

Jeg vandt Formel Ford 1600-mesterskabet i 1996 og 1997. Der var noget helt særligt over at køre i bilen med nummer 1 på snuden…

Et godt råd er at dele både positive og negative observationer op efter om det er noget køreteknisk eller mentalt. At have problemer med at få sine dæk til at holde et helt heat er noget helt andet end at have svært ved at sætte én lynhurtig omgangstid i kvalifikationen. Derfor er det vigtigt at du ikke blander tingene sammen, og det gør du kun ved at fordele dem i de to kasser.

Når du har styr på hvilke områder du gerne vil forbedre er det tid til at finde ud af hvordan det skal gøres. Du skal have en konkret plan for HVAD du vil forbedre, HVORDAN du vil forbedre det – og ikke mindst HVAD du forventer at få ud af det. Det gælder uanset hvilken type forbedring der er tale om, for uden en målestok ved du jo ikke om du er blevet bedre!

Hvis du starter på dine forberedelser allerede nu og arbejder målrettet på at forbedre dig, så tør jeg næsten garantere at du får en stærkere sæsonstart i 2018 end du nogensinde har oplevet før.

God arbejdslyst!